WIJ LEVEREN WATT OP.

Zonnepanelen en rendabel

Onze gratis scan!

Ontdek of uw woning geschikt is voor zonnepanelen met onze gratis dakscan!

Auteur

Ibrahim Amhagi

Datum

2 mei 2023

Onze diensten

Op zoek naar zonnepanelen voor een elektrische auto? Dan is het belangrijk dat u zeker weet dat u voldoende zonnepanelen tegelijk installeert. Om een elektrische auto op te laden, is er namelijk wel wat stroom vereist. Met bijvoorbeeld 3 of 4 zonnepanelen op uw dak gaat u het normaal gesproken niet redden om de elektrische auto iedere dag volledig op te laden. Vandaar dat we bij deze doornemen hoeveel zonnepanelen u dan wel nodig hebt.

Hoeveel zonnepanelen voor elektrische auto?

Hoeveel zonnepanelen een elektrische auto nodig heeft, is logischerwijs deels afhankelijk van het type elektrische auto en het type zonnepaneel waar u voor kiest. Zo hebben sommige zonnepanelen een hoger rendement dan anderen. En voor sommige elektrische auto’s geldt dat ze meer stroom verbruiken dan gemiddeld.

Al met al mogen we echter stellen dat er sprake is van een standaardregel met betrekking tot dit onderwerp. Zo is het namelijk zo dat u met 8 zonnepanelen op uw dak in principe voldoende eigen stroom opwekt om het verbruik van uw elektrische auto te dekken.

Dit is het resultaat van de volgende berekening: (aantal kilometer per jaar rijden / verbruik van uw elektrische auto) / vermogen van 1 zonnepaneel.

Daarmee is het dus alleen even belangrijk dat u voldoende ruimte heeft voor ongeveer 8 zonnepanelen op het dak.

Een belangrijke uitzondering is er daarbij voor de hybride auto’s. Deze rijden deels op brandstof en deels op elektriciteit. Hierdoor heeft u voor een dergelijke auto slechts 5 zonnepanelen nodig om het stroomverbruik van de auto te dekken.

Uw vitamine kuur voor uw energie factuur

Is uw dak geschikt?

Gratis adviesgesprek

Offerte op maat

Installatie door onze monteurs

10 tot 25 jaar garantie

Zonnepanelen voor elektrische auto installeren

Bent u dus van plan om zonnepanelen te installeren voor uw elektrische auto? Dan is het na het bepalen van hoeveel zonnepanelen de elektrische auto nodig heeft, alleen nog een kwestie van de juist vervolgstappen doorlopen. Zo is het bijvoorbeeld cruciaal dat u meer informatie tot u neemt over wat er allemaal bij een dergelijke installatie komt kijken. Denk dan aan zaken als:

Uiteindelijk heeft het er alle schijn van dat uiteindelijk bijna iedere woning zonnepanelen op het dak heeft. Nu we toewerken naar steeds duurzamere manieren van stroomopwekking, is dit een logische ontwikkeling. Daar komt vervolgens nog bij dat zonnepanelen tegenwoordig een heel stuk goedkoper én beter zijn geworden. Daarmee heeft iedereen tegelijkertijd 2 duidelijke redenen om voor zonnepanelen te kiezen.

Al helemaal wanneer u in een elektrische auto rijdt of van plan bent om dit op de korte termijn te gaan doen. Zorg ervoor dat de volledige zonnepaneleninstallatie hiervoor geschikt is door voldoende zonnepanelen voor uw elektrische auto op het dak te plaatsen. Bij Villa Volt helpen we u graag verder!

5/5

9.2/10 | 148 reviews

W. De Jong 10

“Wij zijn zeer tevreden met de gehele ervaring van onze zonnepanelen project, van aanvraag van de offerte tot de oplevering van de panelen. De medewerkers van Villa Volt zijn top.”

Gratis dakscan

  Ontdek of uw woning geschikt is voor zonnepanelen met onze gratis dakscan! Ook kunt u terecht voor advies en een vrijblijvende offerte.


  Uw woning is geschikt

  🎉 Op uw adres is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Hierbij kunt u genieten van de volgende voordelen:

  ✅ Uw woning is geschikt voor zonnepanelen.

  ✅ Voor uw locatie is geen vergunning nodig.

  ✅ Op duurzame en efficiënte manier elektriciteit wekken.

  ✅ Besparen op uw energiekosten.

  ✅ Binnen 6-8 weken kunt u genieten van uw eigen zonnepanelen.


  Over uw woning
  Uw persoonlijke gegevens

  🔒 Ons bedrijf neemt uw privacy serieus. De informatie die u verstrekt tijdens de dakscan wordt veilig opgeslagen voor een beperkte tijd.