WIJ LEVEREN WATT OP.

Opbrengst zonnepanelen per maand in kWh

Onze gratis scan!

Ontdek of uw woning geschikt is voor zonnepanelen met onze gratis dakscan!

Auteur

Ibrahim Amhagi

Datum

1 juni 2023

Onze diensten

De opbrengst van zonnepanelen per maand in kWh is afhankelijk van een aantal factoren. Zodoende is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van waar u op moet letten. U heeft dan binnen de kortste keren een beter beeld van wat u mag verwachten van de opbrengst van uw zonnepanelen. 

Waarvan zijn opbrengsten zonnepanelen per maand afhankelijk?

Zoals gezegd, zijn de opbrengsten van zonnepanelen per maand dus afhankelijk van een aantal factoren. Laten we deze even snel een voor een doornemen:

 • Locatie: De locatie van zonnepanelen is erg belangrijk. Bijvoorbeeld de specifieke locatie op het dak. Liggen de zonnepanelen het grootste gedeelte van de dag direct in de zon? Wanneer ze in Nederland naar op het zuiden zijn gericht, leveren ze het meest op. Tegelijkertijd is ook de locatie op grotere schaal van belang. Zonnepanelen in het kustgebied leveren meer op dan in het oosten van het Nederland. Dit omdat er aan de kust meer zonuren worden genoten.
 • Type dak: Tegelijkertijd is dus ook het type dak van belang. Heeft u een plat dak? Dan gaat de opbrengst van uw zonnepanelen verschillen van mensen met een schuin dak. Doe een gratis dakscan om te achterhalen of uw dak geschikt is om een goed rendement te behalen.
 • Type zonnepaneel: Vervolgens speelt het type zonnepaneel een grote rol. Verschillende zonnepanelen leveren verschillende rendementen op. De zonnepanelen van 420Wp staan bijvoorbeeld bekend om het hoge rendement. Dit terwijl andere zonnepanelen misschien een lager rendement behalen, maar dan wel weer goedkoper zijn. Zo is er geregeld sprake van een ‘trade-off’ tussen verschillende kwaliteiten van een zonnepaneel.
 • Temperaturen: Tot slot speelt de temperatuur nog een rol met betrekking tot het rendement. Om te achterhalen wanneer zonnepanelen rendabel voor u zijn, moet u daarom informatie hebben over de gemiddelde temperaturen. De opbrengst in warme Zuid-Europese landen kan om deze reden bijvoorbeeld lager liggen dan bij landen met een gunstiger klimaat (en gelijke zonuren).

Hoeveel uw zonnepanelen installatie gaat opleveren, is daarmee dus afhankelijk van een aantal factoren.

Uw vitamine kuur voor uw energie factuur

Is uw dak geschikt?

Gratis adviesgesprek

Offerte op maat

Installatie door onze monteurs

10 tot 25 jaar garantie

Gemiddelde opbrengst zonnepanelen per maand in kWh

Desondanks is het wel mogelijk om te spreken van een gemiddelde opbrengst van zonnepanelen per maand in kWh. 

Laten we als voorbeeld een zonnepaneel van 420Wp erbij pakken. Deze heeft per jaar een verwachte maximale opbrengst van 420Wp. Echter is dit onder ideale omstandigheden. In Nederland moeten we daarom een correctie van 0,85 maken. Al met al levert een zonnepaneel dan 420 x 0,85 = 357 kWh per paneel per jaar op. Dit is 357 / 12 = 35,4 kWh per maand. 

Zonnepanelen opbrengst per dag

Wilt u weten wat uw zonnepanelen aan opbrengst per dag gaan hebben? Dan deelt u het maximale vermogen door 365 en vermenigvuldigt u dit met de correctie van 0,85. Voor het voorgaande voorbeeld levert dit een verwacht vermogen van ongeveer 0,98 kWh per dag op.

5/5

9.2/10 | 148 reviews

Vera Boersen 10

“Wat een geweldig team. Binnen 3 uur lagen de zonnepanelen op het dak. Alle rommel weer opgeruimd. Alles goed uitgelegd hoe het werkt. We zijn er blij mee.”

Gratis dakscan

  Ontdek of uw woning geschikt is voor zonnepanelen met onze gratis dakscan! Ook kunt u terecht voor advies en een vrijblijvende offerte.


  Uw woning is geschikt

  🎉 Op uw adres is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen. Hierbij kunt u genieten van de volgende voordelen:

  ✅ Uw woning is geschikt voor zonnepanelen.

  ✅ Voor uw locatie is geen vergunning nodig.

  ✅ Op duurzame en efficiënte manier elektriciteit wekken.

  ✅ Besparen op uw energiekosten.

  ✅ Binnen 6-8 weken kunt u genieten van uw eigen zonnepanelen.


  Over uw woning
  Uw persoonlijke gegevens

  🔒 Ons bedrijf neemt uw privacy serieus. De informatie die u verstrekt tijdens de dakscan wordt veilig opgeslagen voor een beperkte tijd.